Laatste tweet van "Black Panther"-ster Boseman breekt record, ook deze tweets gingen massaal de wereld rond

Een tweet van het account van Hollywoodacteur Chadwick Boseman is de meest gelikete tweet ooit. Het gaat om een tweet met zwart-witfoto waarin bekendgemaakt wordt dat Boseman overleden is aan de gevolgen van darmkanker. Het vorige record stond op naam van oud-president Barack Obama die in 2017 een ballonnetje opliet over racisme. Opvallend: in de top 5 van meeste gelikete tweets prijken er 4 van dit jaar.

1. Chadwick Boseman

Meer dan 6,4 miljoen mensen hebben de mededeling van de familie van Boseman geliket, 3 miljoen mensen hebben het bericht geretweet en 154.000 mensen plaatsten een reactie.

Het overlijden van de 43-jarige acteur, die gestalte gaf aan Marvel-superheld Black Panther, kwam gisteren als een donderslag bij heldere hemel. Boseman vocht vier jaar tegen darmkanker, maar koos ervoor om zijn gezondheidstoestand niet te delen met het grote publiek.

Twitter heeft als eerbetoon ook opnieuw de originele Black Panther-emoticon gelanceerd, zodat fans elkaar kunnen terugvinden op het socialemediakanaal.  

2. en 3. Barack Obama

Met de tweet breekt Boseman het record van voormalig Amerikaans president Barack Obama. Hij haalde met een post uit 2017 zo'n 4,3 miljoen likes op Twitter. Obama liet zich inspireren door een quote van wijlen Zuid-Afrikaans president Nelson Mandela over racisme en haat. 

In de lijst van meest gelikete tweets wereldwijd prijkt Obama ook op nummer 3 met 4 miljoen likes. In die tweet reageren de president en zijn vrouw Michelle Obama op de helikoptercrash van basketlegende Kobe Bryant waarbij ook zijn dochter Gianna om het leven kwam. "Een ondenkbare dag", klonk het in januari nog. 

4. Andy Milonakis

De vierde plaats is voor Andy Milonakis, de komiek bekend van zender MTV en YouTube.  Hij verzamelde eind mei 3,8 miljoen likes met volgende ironische reactie: "Mijn felicitaties aan de astronauten die de aarde hebben verlaten. Goede keuze." Milonakis doelde op de lancering van SpaceX, de eerste bemande commerciële ruimtevlucht, maar had daarbij ook de actuele Black Lives Matter-protesten en de coronapandemie in het achterhoofd.

5. Macaulay Culkin

Een tweet van acteur Macaulay Culkin vervolledigt de top-5. Hij lacht met zijn leeftijd. Wellicht zitten bij de 3, 4 miljoen likes een heleboel nostalgische likes. Culkin brak als kind door met de "Home alone"-films (begin jaren 90) die tot op vandaag rond de eindejaarsperiode nog altijd op menig zender de revue passeren. 

 “Het is mijn geschenk aan de wereld om mensen zich oud te doen voelen,” ging Culkin op Twitter vervolgens verder met zijn grapjes. “Ik ben geen kind meer. Dat is mijn job. Aangezien ik veertig ben, vind ik dat het tijd is voor een midlifecrisis." 

Meest gelezen