Gilbert heeft gebroken knieschijf en moet Tour verlaten

Philippe Gilbert zal zondag niet meer starten in de tweede rit in de Ronde van Frankrijk, in Nice. Zijn ploeg Lotto-Soudal liet vannacht weten dat Gilbert bij zijn val in de eerste rit de linkerknieschijf heeft gebroken.

Het regende valpartijen tijdens die eerste rit van de Tour, vooral door de hevige regenval in en om Nice. Ook Lotto-Soudal bleef niet gespaard. Zowel Philippe Gilbert als zijn Duitse ploegmaat John Degenkolb waren daar het zwaarste slachtoffer van. Beide reden de rit nog uit. Degenkolb kwam wel buiten tijd aan in Nice, en wist meteen na de finish al dat hij zondag niet meer zou starten. 

Philippe Gilbert kwam wel nog binnen tijd aan in Nice, maar werd na de aankomst net als Degenkolb naar het ziekenhuis gebracht. En daar viel vannacht voor Gilbert het zware verdict: een breuk in de linkerknieschijf. Zijn ploeg Lotto-Soudal liet vannacht via Twitter weten dat naast Degenkolb dus ook Philippe Gilbert zondag de strijd moet staken. 

Meest gelezen