200 keer de Kemmelberg opfietsen: “Mijn familie en vrienden hebben me erdoor gesleurd”

Robbe Verstraete uit Geluwe reed 200 keer de Kemmelberg op in Heuvelland voor “Kom op tegen kanker”. 5 jaar geleden genas hij van kanker.

In het donker en in de regen finishte Robbe Verstraete (28) uit Geluwe zaterdagavond rond 21.30 uur op de top van de Kemmelberg. Hij zat maar liefst 16 uur in het zadel om de hoogste heuvel van West-Vlaanderen 200 keer te beklimmen langs de langste kant met stijgingspercentages tot 20 procent. “Ik voel euforie, ik kan me niet slecht voelen op dit moment”, reageert Verstraete vlak na zijn aankomst onder een finishboog, die zijn familie en vrienden hadden ineen geknutseld. “Het is zot en onvoorstelbaar dat mijn familie en vrienden zo lang bleven supporteren en dat er altijd wel iemand was om mee te rijden. Zij hebben mij erdoor gesleurd op de moeilijke momenten.”

Everesting challenge

Verstraete wou 10.000 hoogtemeters halen door 200 keer de Kemmelberg te beklimmen. Zijn prestatie noemen ze een “everesting challenge”. Dat is meer dan 8848 meter, de hoogte van Mount Everest, op hetzelfde traject afleggen. Verstraete deed er dus nog een schepje bovenop. “Voor mij was het belangrijk om deze uitdaging op 29 augustus te laten doorgaan. Precies 10 jaar geleden werd bij mij lymfeklierkanker vastgesteld. Ik wil de moeilijke periode van chemo en bestralingen afsluiten en iets terugdoen door met mijn sportieve actie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kom op tegen kanker. Van zodra de teller op 1.000 euro stond, verhoogde ik de hoogtemeters naar 10.000.”

Verstraete wou de heuvel voor de coronacrisis uitbrak ‘maar’ 100 keer opfietsen. “Dat zou dan wel langs de steilste kant van de berg geweest zijn. “We wilden er ook een heus evenement rond organiseren met drank, dj’s, animatie en veel volk, maar toen kwam corona. “

Tijdens de challenge dikte het bedrag aan tot ongeveer 2.500 euro. “Mensen kunnen de komende weken nog storten. Of dit mijn laatste sportieve uitdaging is? Gohja, we zijn nog jong hé.”

Meest gelezen