Met poncho en paraplu op wandel langs theatervoorstellingen

Jonge en minder jonge theaterliefhebbers wandelden vanmiddag op en rond de Abijdsite van Herkenrode in Hasselt verschillende toneelstukjes tegemoet. Vzw Opendoek organiseerde er twee wandelingen met vier voorstellingen op maat van kinderen. “Hoog tijd dat de kleintjes weer wat theatervitamines opdoen”, klinkt het bij de enthousiaste ouders.

Vorig jaar organiseerde Opendoek het zevende Toekoer Festival op de sprookjesachtige site, maar door de coronacrisis zat er geen achtste editie in. “Of toch niet op identieke wijze”, verduidelijkt Bianca De Wolf van Opendoek. “Het feeërieke domein leent zich gelukkig tot heel wat creativiteit. We hebben de verschillende plekken zoals het binnenplein en de kruidentuin optimaal benut om een theaterbeleving te creëren.” 

300 tickets de deur uit

Ondanks de talrijke opkomst, liep de voorverkoop niet meteen van een leien dakje. “Voor de veiligheidsraad van 24 augustus hadden we amper kaartjes verkocht”, geeft De Wolf toe. “Door het gebrek aan perspectief waren heel veel mensen afwachtend. Maar toen de politiek opnieuw enkele versoepelingen doorvoerde, vlogen de 300 tickets aan sneltempo de deur uit. In één week tijd waren we uitverkocht. We merken dat mensen theater heel hard missen. Voor mensen die theater bezoeken, maar ook voor de acteurs. Theater is vaak niet enkel een hobby, maar ook een vriendenkring.” 

Het miezerweer kon de pret in geen geval drukken. “Bij aankomst kregen we zelfs een regenponcho”, vertelt een opgewekte vader. “We zijn heel blij dat we onze kinderen eindelijk weer kunnen later proeven van cultuur. Deze theaterwandeling is niet zomaar een alternatief, maar een volwaardige beleving. Wat mij betreft kan dit volgend jaar opnieuw in exact dezelfde vorm, corona of niet. Wij zullen er hoe dan ook terug bij zijn!”  

Meest gelezen