12 werknemers van Recor Bedding in Genk besmet met coronavirus, fabriek is stilgelegd

Bij beddenfabrikant Recor Bedding in Genk zijn 12 personeelsleden besmet met COVID-19. Het bedrijf heeft de productie deze week stilgelegd, alle 86 personeelsleden zijn in quarantaine geplaatst. 

Vorige week werd een personeelslid van Recor Bedding ziek. De dagen daarop werden nog meer werknemers ziek. Ook tijdens een preventieve screening van enkele naaste collega's kwamen nog meer besmettingen aan het licht.  Uit voorzorg werden zaterdag ook alle werknemers getest, en werden nog eens vier extra besmettingen vastgesteld. Vrijdag worden de werknemers opnieuw getest en zal worden bekeken of iedereen weer aan het werk kan.

De directie zegt dat de tijdelijk sluiting geen gemakkelijke beslissing is voor een bedrijf in crisistijden: “Het is een weloverwogen keuze die medisch-technisch gezien noodzakelijk is om onze werknemers te beschermen", zegt Charles Corthouts. "We nemen dan ook onze verantwoordelijkheid als bedrijf om door de zure appel te bijten zodat we op korte termijn de productie terug kunnen opstarten. Hierbij verwachten we wel dat al onze werknemers ook hun verantwoordelijkheid nemen en de opgelegde richtlijnen strikt volgen.”

Bij Recor Bedding in Genk werken 86 mensen.  Meubelfabrikant Recor in Hasselt ging onlangs failliet. 

Meest gelezen