Al 12 jaar protest tegen windturbines in Herentals

Al 12 jaar proberen actiegroepen in Herentals de bouw van 5 windturbines in de buurt van woonwijken te verhinderen. Lawaaihinder en slagschaduw van de wieken zijn de belangrijkste argumenten. De actievoerders krijgen de steun van het stadsbestuur.

De actiegroepen vragen aan de stad om alternatieven te onderzoeken voor de windmolens. Ze denken daarbij aan zonnepanelen of biomassacentrales. "De juridische strijd tegen de windmolens sleept al 12 jaar aan", zegt Ludo Torfs van één van de actiegroepen. "Wij zijn natuurlijk niet zo kapitaalkrachtig als de producenten van groene stroom. Die hopen dat wij dit stilaan beu worden maar je moet de Kempense mentaliteit niet onderschatten. Wij blijven ervoor gaan tot er een oplossing is."

Het stadsbestuur van Herentals steunt het protest van de buurt. Ze vragen een gesprek met Vlaams minister voor energie Zuhal Demir.

Meest gelezen