Camera's in Gentse deelgemeente Ledeberg na vechtpartijen?

Bewoners van de Gentse deelgemeente Ledeberg vragen het stadsbestuur om de overlast door enkele jongeren er snel aan te pakken. De voorbije weken waren er verschillende vechtpartijen. De stad belooft kordaat op te treden. 

Buurtbewoners in deelgemeente Ledeberg zijn de overlast in de wijk door enkele jongeren beu na verschillende vechtpartijen op het Centrumplein. Ze vragen maatregelen, zoals camera's, de stad belooft dat te bekijken. "We nemen de situatie heel ernstig, er is extra toezicht van de politie. De leefbaarheid moet er opnieuw verbeteren. Er is constant overleg", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).  Of dat ook betekent of er extra camera's komen, waar enkele bewoners op aandringen, is onduidelijk. 

Van de Brugse Poort naar Ledeberg

Stad Gent zette eerder al in andere wijken overlastcamera's in. In de wijk Brugse Poort moesten 2 camera's deze zomer nog onrust met rondtrekkende drugsdealers monitoren én helpen voorkomen. Vorige week liet het stadsbestuur nog weten dat die operatie zijn vruchten heeft afgeworpen. De 2 mobiele camera's die in de Brugse Poort stonden, zullen er verdwijnen. Ze kunnen nu mogelijk ingezet worden in deelgemeente Ledeberg. 

kasto80

Meest gelezen