Foto: Radio 2

Drukte in Antwerpse uniformwinkel: "We zijn van 's ochtends vroeg tot 's nachts bezig om iedereen op tijd aan een uniform te helpen"

Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar moeten heel wat ouders en leerlingen nog een nieuw schooluniform gaan kopen. In uniformwinkel "The Robin Store" op de Leopoldplaats in Antwerpen was het de laatste dagen en weken dan ook erg druk. "Omwille van corona was het dit jaar extra hectisch omdat de ouders nog maar enkele weken weten dat het nieuwe schooljaar van start kan gaan."

Bij "The Robin Store" verwachten ze ook vandaag nog heel wat ouders die bestellingen komen afhalen of op het laatste nippertje nog een nieuw uniform komen kopen. "Vandaag zullen we nog een honderdtal klanten ontvangen", schat zaakvoerder Lucas Poignonnec. De afgelopen weken was het een drukte van jewelste. "We hebben lange wachtrijen gehad omdat mensen omwille van corona nog niet zo lang weten dat het nieuwe schooljaar ook echt van start kon gaan." 

Op afspraak

"We zijn elke dag van 's ochtends tot 's nachts bezig om iedereen aan een uniform te helpen, maar dit jaar zal het waarschijnlijk enkele weken langer duren. Daarvoor vragen we begrip en geduld aan de ouders en de scholen", zegt Poignonnec.

Voor het eerst werkte de winkel ook regelmatig op afspraak. "Anderhalf uur voor openingstijd en drie uur na sluitingstijd konden mensen een afspraak maken. Dat wil zeggen dat elk gezin apart kon komen winkelen". 

Elk schooljaar een nieuw uniform, want ze zijn volop in hun groei

Moeder die nieuw uniform komt kopen voor haar zoon

Maatje groter

Op de valreep komt een moeder uit Lier een nieuw uniform kopen, samen met haar zoon. "Mijn zoon gaat nu naar het derde middelbaar van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver", vertelt ze, "en we moeten een maat groter komen kopen want hij is enorm gegroeid." 

Haar zoon vindt het niet erg om op de laatste dag van de vakantie een nieuw uniform te passen. "Je hebt het nodig en het is niet leuk om met te kleine kleren naar school te moeten gaan", zegt de jongen. Hij kijkt er ook naar uit om opnieuw naar school te gaan. "Ik heb lang genoeg binnen moeten zitten", lacht hij. 

Meest gelezen