Fietsende moeder en dochter gegrepen door vrachtwagen in Lanaken, de vrouw is overleden

In de Waterstraat in Lanaken zijn een fietsende moeder en haar kindje deze namiddag gegrepen door een vrachtwagen. De chauffeur had hen niet gezien en stopte pas 20 meter verderop, nadat hij gewaarschuwd werd door een automobilist. 

Het dodehoekongeval gebeurde op het kruispunt van de Waterstraat en de Wijngaardstraat in Lanaken. "De vrouw fietste met haar kindje in de straat", vertelt een buurtbewoner.  "De vrachtwagenchauffeur heeft hen niet gezien en de vrouw is onder de wielen terecht gekomen. Maar de chauffeur had er niets van gemerkt. Ik heb moeten claxonneren om hem te doen stoppen." Het dochtertje van de vrouw, dat achterop de fiets zat, werd weggeslingerd.

De moeder is nog zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het niet gehaald. Haar dochtertje raakte lichtgewond. De chauffeur van de vrachtwagen is in shock.

Meest gelezen