Gevangene met TBC overgebracht naar Jessa ziekenhuis Hasselt

In het Jessa ziekenhuis in Hasselt wordt een gevangene verzorgd bij wie vrijdag TBC is vastgesteld. Tuberculose is een besmettelijke infectieziekte die vooral de longen aantast maar die ook op andere plaatsen in het lichaam infecties kan veroorzaken.

Tuberculose is een besmettelijke infectieziekte die vooral de longen aantast maar die ook op andere plaatsen in het lichaam infecties kan veroorzaken.  De ziekte wordt verspreid door druppeltjes die via niezen of hoesten vrijkomen. Daarom zijn in de gevangenis van Hasselt meteen maatregelen genomen om de andere gevangenen en het personeel tegen een mogelijke besmetting te beschermen.

De zieke gedetineerde zal na verzorging worden overgebracht naar de ziekenafdeling van de gevangenis van Brugge.

Meest gelezen