(C)BER.J

Geen groots feest bij opening nieuwe kleuterschool Hakendover

In Hakendover, een deelgemeente van Tienen, is een nieuwe kleuterschool ingehuldigd. De vorige school was te klein geworden en was ook verouderd. Daarom was een nieuw gebouw broodnodig. 

In Hakendover, bij Tienen, is een nieuwe kleuterschool geopend. Dat gebeurde niet met een groot feest, maar wel met een kennismakingsbezoek voor ouders en kinderen in bubbels om zo de coronamaatregelen te respecteren.  "We kijken erg uit naar het nieuwe schooljaar", zegt directrice Krista Robben. 

"Vorige school was verouderd en te klein geworden"

"De laatste tien jaar is het aantal leerlingen verdubbeld en daardoor was er plaatsgebrek. Het vorige gebouw was ook verouderd en er was geen uitbreiding mogelijk. Daarom hebben we gekozen voor een volledig nieuw gebouw", zegt de directrice nog. "We hebben hiervoor extra subsidies gekregen van de hogere overheid en de school is dan ook op een jaar tijd gebouwd. Er is plaats voor vier klassen in de kleuterschool en zes in de lagere school. In totaal starten we het nieuwe schooljaar met 165 leerlingen, besluit Krista Robben.

Meest gelezen