Radio 2

Bouwproject Ravelijn in Zoutleeuw gaat nieuwe fase in

In Zoutleeuw wordt op 1 september het startschot gegeven van de volgende fase van het Ravelijnproject. De stad en een privé-partner investeren samen in enkele beeldbepalende bouwprojecten. 

Het centrum van Zoutleeuw staat voor ingrijpende veranderingen. Die staan gepland in het Ravelijnproject. Dat is een zogenoemd PPS-project, een samenwerking tussen een openbaar bestuur en een privé-partner. 

Het project Ravelijn startte vijf jaar geleden al. De stad stelde een aantal gronden ter beschikking van de privé-partner. Die bouwde daar al een rusthuis en mag in de toekomst ook nog eens 35 woningen bouwen. Met het geld dat ze van de gronden kreeg en een extra lening, realiseert de stad op haar beurt enkele projecten.

Nieuwe zaal voor verenigingen

"Wij leggen een randparking aan met 74 plaatsen", verduidelijkt schepen Roger Mertens. "Daarnaast bouwen we een nieuw scoutslokaal en een nieuwe zaal voor de verenigingen. Ook het lokale Rode Kruis krijgt in dat gebouw, na 70 jaar, eindelijk een nieuw en vast onderdak. Tot slot wordt ook een deel van de stadsomwalling opgeknapt en leggen we ook een Finse piste aan." 

Meest gelezen