Geen 1 september voor lagereschoolkinderen in Haasrode door besmette leerkrachten

In Haasrode bij Oud-Heverlee kan de gemeentelijke basisschool De Hazensprong dinsdag niet beginnen aan het nieuwe schooljaar. Zeven inwoners van de gemeente zijn besmet met het coronavirus, onder wie twee leerkrachten van de school.

De leerlingen en de kleuters van de gemeentelijke basisschool De Hazensprong in Oud-Heverlee kunnen morgen nog niet beginnen aan het nieuwe schooljaar. Twee leerkrachten van de school zijn besmet geraakt met het coronavirus. 

"Het was de enige juiste beslissing"

"Het was de enige juiste beslissing", zegt schepen van onderwijs Katrien Timmermans (CD&V) van Oud-Heverlee. "Twee leerkrachten hebben positief getest op het coronavirus en enkele anderen moesten zich ook laten testen en zijn preventief in thuisisolatie geplaatst tot 5 september.  Dus, we hebben geen leerkrachten om de school herop te starten", zegt de schepen nog. 

"Heel spijtig voor de kinderen"

"We zijn er ons van bewust dat dit heel spijtig is voor de kinderen en voor de ouders, maar we doen er alles aan om de kinderen op te vangen in de school en ook om online wat taken mee te geven", voegt schepen Timmermans er nog aan toe.  "Tegen 7 september hopen we de school te kunnen heropenen", besluit de schepen.

Bekijk hier de journaalreportage en het gesprek met schepen Timmermans:

Videospeler inladen...

Meest gelezen