Pintrest

Schoolcateraars na moeilijke maanden opnieuw aan de slag: "Morgen is het macaroni met hesp en kaassaus"

Cateringbedrijven die bijna enkel aan scholen leveren, zijn blij om na 5 maanden opnieuw te kunnen heropstarten. "We gaan er volle bak invliegen", zegt Arthur Hanssens. Hij levert met zijn bedrijf maaltijden in 120 Oost-Vlaamse scholen. In de keuken in Oosterzele gelden strenge coronamaatregelen. 

Catering Hanssens is een grote speler op de scholenmarkt. In Oost-Vlaanderen alleen levert het bedrijf dagelijks tot 12.000 maaltijden aan 120 scholen. "95 procent van de scholen blijven klanten, er zijn er maar een paar die geen maaltijden meer aanbieden", zegt zaakvoerder Arthur Hanssens.  Zijn cateringbedrijf is de voorbije 5 maanden helemaal dicht gebleven door de coronacrisis en de grote vakantie. "We hebben gelukkig ons personeel op technische werkloosheid kunnen zetten. Alle 12 werknemers konden opnieuw aan de slag, er zijn geen jobs verdwenen. De steunmaatregelen van de overheid hebben ervoor gezorgd dat we het hoofd boven water hebben kunnen houden."

Catering Hanssens

"We zijn vollen bak groenten aan het snijden"

Bij catering Hanssens is het enorm druk want de eerste maaltijden van het nieuwe schooljaar worden er voorbereid. "We zijn vollen bak groenten aan het kuisen en aan het snijden", zegt Hanssens. Dat gebeurt sinds de heropstart volgens strikte coronamaatregelen. "We hebben ons team van 12 opgedeeld in bubbels. Zij werken met voldoende afstand van elkaar. Als er dan toch een besmetting zou optreden, moet niet iedereen in quarantaine. We hebben ook een extra kleed- en eetruimte voorzien zodat ook daar meer plaats is om de veiligheid te garanderen." Het nieuwe schooljaar start bij de klanten van Catering Hanssens alleszins met een klassieker. De leerlingen krijgen er morgen macaroni met hesp en kaassaus voorgeschoteld. 

kasto80

Meest gelezen