Videospeler inladen...

Staking bij helft van Aldi-winkels in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen zijn zo'n 30 van de 65 winkels van warenhuisketen Aldi niet opengegaan door een stakingsactie. De hoge werkdruk en het terugschroeven van enkele afgesproken corona-maatregelen zetten kwaad bloed bij de werknemers.

Alle winkels die vandaag dicht bleven, vallen onder de centrale Erpe-Mere van Aldi en zijn hoofdzakelijk in Oost-Vlaanderen gelegen. In het Gentse, het Waasland en de Vlaamse Ardennen zijn een groot deel van de winkels niet opengegaan. De vakbonden verwijzen naar de steeds toenemende werkdruk. en het niet verlengen van extra coronamaatregelen.

Volgens Jan De Weghe van de socialistische bond BBTK ervaart het personeel een gebrek aan respect. "Aldi heeft nieuwe winkelconcepten ingevoerd - winkels werden groter - maar de organisatie is niet gevolgd, waardoor de werkdruk erg hoog ligt. "Het personeel eist ook dat extra maatregelen die afgesproken werden tijdens de coronacrisis behouden blijven. Zo kreeg het Aldi-personeel een financiële toeslag onder de vorm van maaltijdcheques.

Volgens Wouter Parmentier van de Christelijke vakbond ACV Puls wil de directie ook andere afgesproken corona-maatregelen rond de veiligheid terugschroeven: "Denk maar aan het ontsmetten van winkelkarren en het toelaten van een maximum aantal klanten in de winkel."

De directie bevestigt dat heel wat winkels dicht zijn. Ze vraagt de vakbonden om zo snel mogelijk aan tafel te gaan zitten om het conflict op te lossen. 

Bekijk hieronder ook de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen