138 advocaten-stagiairs leggen eed af in Antwerps hof van beroep: "Ik had er graag mijn familie bij gehad op deze grote dag"

In het hof van beroep in Antwerpen hebben 138 advocaten-stagiairs de eed afgelegd. De groep werd in drie verdeeld zodat de sociale afstand gerespecteerd kon worden en er was geen publiek toegelaten. Eén van de stagiairs is Sadaf Ahmadzadah. "Mijn ouders zijn trotser dan ooit, jammer dat ze er niet bij mogen zijn."

Voor de net afgestudeerde juristen is de eedaflegging de kers op de taart na 5 jaar hard studeren. Een moment om naar uit te kijken dus, al verliep de eedaflegging vandaag net iets anders omdat er rekening moest worden gehouden met de coronamaatregelen. 

Eedaflegging in shiften

De juristen werden in drie groepen onderverdeeld, zodat ze in shiften de eed konden afleggen. De plechtige zittingzaal van het hof van beroep in Antwerpen werd zo ingericht dat iedereen anderhalve meter afstand kon houden. Publiek was niet toegelaten. "Mijn ouders zouden een steun zijn geweest op deze belangrijke dag. Zij vinden het zelf ook heel jammer dat ze er niet bij kunnen zijn, ze hadden erop gehoopt", vertelt Sadaf op Radio 2 Antwerpen.

Rechten in Afghanistan

De vader van Sadaf heeft rechten gestudeerd in Afghanistan en haar broer deed dezelfde studie. "Mijn papa was al trots van in het begin, en vandaag zal hij trotser dan ooit zijn", glundert Sadaf. Ze zal stage lopen bij een advocatenkantoor dat onder andere gespecialiseerd is in ondernemersrecht. 

Foto: KnopsPublishing / Advocatennet.be

Meest gelezen