Videospeler inladen...

16 leerkrachten van middelbare school Diest in quarantaine: "Niet slim om op café te gaan"

Middelbare school De Prins in Diest start het schooljaar met 16 leerkrachten minder. Die moeten allemaal in quarantaine nadat één van hen besmet blijkt te zijn met het coronavirus. Vrijdag gingen de leerkrachten samen op café na een personeelsvergadering. Ook zij die later besmet bleek te zijn. 

Directrice van de scholengroep Adite Ann Scheys wist dat het een bijzondere start van het nieuwe schooljaar zou zijn. Maar niet zo bijzonder: "Het was schrikken toen we het nieuws vernamen. Maar kwaad zijn we niet. Achteraf gezien, waren ze beter niet op café gegaan. Maar het is menselijk om collegiaal te willen bijpraten na een personeelsvergadering.  Maar we willen geen enkel risico nemen. Daarom sturen we uit voorzorg alle 16 leerkrachten naar de dokter, en moeten ze twee weken in quarantaine. Zo is er geen enkel risico voor de leerlingen. Het is ook niet alsof de leerkrachten gekke dingen hebben gedaan, of wilde feestjes hebben gebouwd, maar we willen 100% zeker zijn."

Niet kwalijk genomen

De leerkracht in kwestie vertoonde ook helemaal geen symptomen waardoor het nog moeilijker was, om enige besmetting op te merken. "Iemand in zijn kennissenkring moest getest worden op corona voor het werk. Die persoon bleek dan besmet te zijn. En zo is de bal aan het rollen gegaan. De leerkracht in kwestie kon dus op geen enkel moment weten dat hij besmet was. Hij heeft juist gehandeld en ons meteen op de hoogte gesteld, zodat wij hetzelfde konden doen met de verschillende vestigingen van Scholengroep Adite. Nog net voor het nieuwe schooljaar begint. We nemen die collega dus écht niets kwalijk."

We zijn gelukkig een grote scholengroep met 200 leerkrachten, velen van hen willen inspringen

Toch komt de start van het nieuwe schooljaar niet in het gedrang voor de leerlingen. Scholengroep Adite heeft 200 leerkrachten in het middelbaar onderwijs, die met plezier willen inspringen. "We kregen zondag pas het nieuws waardoor we gisteren spoedoverleg moesten houden met alle leerkrachten", vertelt directrice Ann. "Het was zo mooi om te zien hoeveel bereidwilligheid en flexibiliteit er was. Iedereen meteen wou helpen. Leerkrachten die halftijds werken, anderen die hun springuren, een vrij uur, willen opofferen. Het zal enkel voor de leerlingen iets minder fijn zijn omdat ze hun vaste leerkrachten moeten missen. Gelukkig zullen die zeker iets laten weten via Skype. Maar de leerlingen kunnen vandaag gewoon naar school, en daar zijn ze écht wel aan toe". 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen