IVBO

Afvalophalers Brugge vragen om papier correct buiten te zetten na arbeidsongeval

IVBO, het bedrijf dat de afvalophaling organiseert in Brugge en omgeving, vraagt handelaars om papier en karton enkel aan te bieden in de reglementaire rolcontainers. Vorige week liep het mis toen een kar van 200 kilo, die daar niet voor geschikt was, op de voet van een laadster belandde.

Veel winkeliers zetten het papier en karton buiten in hoge metalen transportkarren, maar die zijn daarvoor niet geschikt. De vrouw liep bij het ongeval verschillende ernstige breuken op in haar voet. Ze moest met spoed geopereerd worden.

Siska Leten van IVBO legt uit hoe het fout liep. “Die karren zijn nogal hoog, het kantelpunt ligt daardoor anders. Als je aan zo'n kar trekt, durven ze snel om te vallen. Een lader hoeft niet veel te doen om zo'n kar op zich te krijgen. Papier is ook al snel veel zwaarder dan verwacht. Wij begrijpen dat het voor mensen die veel oud papier hebben, gemakkelijk is om zo’n kar te gebruiken. Maar die karren zijn er niet echt voor geschikt”, besluit Leten.

Meest gelezen