Antwerps parket: "Fluvius heeft fouten gemaakt die gasontploffing Wilrijk hebben veroorzaakt"

Netbeheerder Fluvius heeft wel degelijk fouten gemaakt die de gasontploffing in Wilrijk van bijna een jaar geleden veroorzaakt hebben. Dat is de conclusie van het onderzoek van het parket van Antwerpen. Het parket wil Fluvius en twee verantwoordelijken voor de rechter brengen. 

Bij de gasontploffing in Wilrijk, bijna één jaar geleden, viel één dode, en verschillende anderen geraakten gewond. Er zou een probleem geweest zijn met de gasaansluiting. "Een deskundige heeft de oorzaak van de zware gasontploffing onderzocht", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. "Zijn conclusie: er was een probleem met de koppeling van de gasinstallatie in Ridderveld nummer 11. Dat heeft de gasexplosie mogelijk veroorzaakt."

Het parket vindt dat de zaak voor de rechter moet komen en vraagt aan de raadkamer om het dossier eind deze maand door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Het parket vraagt ook de doorverwijzing van de CEO van Fluvius en de directeur van Netuitbating. 

 

Meest gelezen