Jonas Roosens

Antwerpse politie houdt extra toezicht in schoolomgeving voor vlotte start schooljaar

De Antwerpse politie gaat vandaag extra toezicht houden in de buurt van scholen zodat alles vlot en veilig kan verlopen. 1 september staat gelijk aan extra verkeer en opnieuw veel kinderen op de weg. Er wordt verwacht dat veel ouders liever hun kinderen zelf brengen dan ze met tram of bus naar school te laten gaan in coronatijd.

De Antwerpse politie doet ook een oproep aan de ouders. “Je moet vooral zelf rustig blijven en op tijd vertrekken zodat je, je niet moet haasten. Zo heb je voldoende tijd om rustig je kind af te zetten op school. Ook moet je aandacht hebben voor het drukkere verkeer dat we toch mogen verwachten vanaf deze ochtend”, vertelt Sven Lommaert van de politie.

De politie zal ook het verkeer regelen op de drukke invalswegen naar de stad om te zorgen voor een vlotte doorstroming.

Meest gelezen