Videospeler inladen...

Bekende Braziliaanse inheemse leider Raoni opgenomen in ziekenhuis met COVID-19

De Braziliaanse inheemse leider Raoni Metuktire is opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19. De 90-jarige leider van het Kayapo-volk vertoonde symptomen van een longontsteking, maar heeft geen koorts en ademt normaal. Hij werd vrijdag al opgenomen in een ziekenhuis in de deelstaat Mato Grosso. 

Raoni is wereldberoemd voor zijn strijd tegen de ontbossing van het Amazonewoud en voor de rechten van de inheemse bevolking. Hij reist sinds de jaren 80 van de vorige eeuw over de hele wereld om zijn boodschap te verkondigen.

In juli was hij al eens negen dagen lang opgenomen in het ziekenhuis, toen voor maagzweren en een darminfectie.

AFP or licensors

Brazilië erg zwaar getroffen

Eerder raakte ook al de Braziliaanse president Jair Bolsonaro besmet met het coronavirus. In augustus liet hij weten dat hij genezen was en dat dankzij hydrochloroquine, een medicijn dat geen wetenschappelijk bewezen effect heeft. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft gisteren bekendgemaakt dat hij in september geopereerd wordt aan een niersteen.

Brazilië telt intussen 3,9 miljoen geregistreerde besmettingen. Zo'n 120.000 Brazilianen kwamen om door coronavirus. 

Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen