Helft minder bezoekers in Bobbejaanland, maar wel meer geld uitgegeven: “Positieve noot in zeer dramatische zomer”

Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart heeft de helft minder bezoekers gehad dan tijdens een normale zomer. Het pretpark mocht pas op 1 juli open en er waren maar een kwart van het normale aantal bezoekers welkom door corona. Wie wel kwam, spendeerde meer geld. 

Tijdens de maand juli waren er nog redelijk veel bezoekers, maar de maand augustus was zeer moeilijk voor het pretpark. Dat kwam door de strengere coronamaatregelen in de provincie Antwerpen en de hittegolf. "De bezoekers geven wel meer geld uit dan vorige jaren", vertelt Peggy Verelst van Bobbejaanland. “Dat komt waarschijnlijk door de staycation in eigen land.”

Mensen hadden geen grote reis gepland en wilden zichzelf verwennen met een daguitstap 

Peggy Verelst, Bobbejaanland

“Mensen hadden geen grote vakantie gepland en wilden zichzelf toch eens verwennen met een daguitstap”, zegt Verelst. “Dat was voor ons dan een voordeel want er werd meer gegeten en gedronken, gewinkeld en er werden meer souvenirs mee naar huis genomen. Dat is gelukkig nog een positieve noot in het zeer dramatische verhaal van deze zomer.”

Wil je graag nog een bezoekje brengen aan Bobbejaanland? Dat kan nog tot en met de herfstvakantie, daarna gaat het park terug in winterslaap.

Meest gelezen