Foto: Unsplash.com

Extra coronamaatregelen bij technische opleidingen: “Al het gereedschap moet na elk gebruik ontsmet worden” 

Vanaf vandaag zijn er heel wat extra coronaregels in technische opleidingen. Zo ook in de beroepsopleiding autotechniek van het Stedelijk Lyceum Zuid op het Kiel in Antwerpen. “Al het gereedschap moet grondig ontsmet worden voordat het opnieuw uitgeleend kan worden aan een andere leerling”, vertelt Luc Van Stryvoort die coördinator is van de opleiding.

Bij de opleiding autotechniek zijn er veel praktijklessen. Leerlingen zitten daar niet de hele dag achter een schoolbank in de klas. 50 leerlingen volgen er les in een werkplaats die eruit ziet als een echte garage. Alles is er coronaproof gemaakt, vertelt coördinator Luc Van Stryvoort. “Zo staan de auto's waar aan wordt gewerkt verder uit elkaar en wordt er extra aandacht besteed aan het ontsmetten van het materiaal.”

“Door het feit dat we in het magazijn zitten hebben we ook een magazijnier die gereedschap ter beschikking stelt aan onze leerlingen. Het gereedschap wordt stuk voor stuk ontsmet om ze te kunnen uitlenen. Ook na gebruik worden ze gereinigd”, vertelt Van Stryvoort. De leerlingen hebben ook een set met eigen materiaal in een individuele gereedschapskoffer zitten.

Opnieuw afstandsonderwijs

Voor de derde graad autotechniek wordt ook gewerkt met afstandsonderwijs, namelijk modules die de leerlingen thuis op je computer kan volgen. Daar zijn ze de leerlingen gelukkig goed mee vertrouwd want dat deden ze ook al voor corona.

Meest gelezen