Acht van de tien brooddozen staan al klaar voor de eerste schooldag

Mama van gezin uit Lennik met 10 kinderen op eerste schooldag: "Eindelijk terug een normaal leven"

De eerste schooldag is altijd een beetje wennen. De ochtendrush die weer begint, de boterhammen smeren, boekentassen maken, alles via een strikt tijdsschema. Maar stel je nu eens voor dat je dat voor tien kinderen moet doen? Kim Dieudonné uit Lennik maakt het vanaf vandaag weer elke ochtend mee.

Op de eerste schooldag is het weer even wennen om terug het ritme op te pakken. Maar Kim Dieudonné kent het klappen van de zweep; ze stond vanmorgen om 5u op om voor haar tien kinderen boterhammen te maken, boekentassen klaar te zetten en kleren uit te zoeken. En die klussen moet ze klaren tegen 7u wanneer de kinderen opstaan: "Het is allemaal vlot verlopen", zei ze vanmorgen bij Jeroen in Start Je Dag bij Radio 2 Vlaams-Brabant.

Camionette

De oudste is er 20, de jongste twee jaar. En daartussen nog acht kinderen: "Na het dagelijks ochtendritueel rij ik eerst naar de crèche, dan naar school. Ik heb een camionette met plaats voor negen personen. Maar de grootsten gaan met de trein of fiets naar school", zegt Kim. 

Heeft de mama van tien kinderen nu uitgekeken naar een dag als deze? "Het is met een dubbel gevoel vandaag. Aan de ene kant ben ik er niet gerust in omdat corona de wereld nog niet uit is. Hoe zal dat zijn op school, gaan we gezond blijven? Maar aan de andere kant ben ik blij want eindelijk heb ik terug een normaal leven", lacht Kim.

Meest gelezen