Het kruispunt van de Diestsestraat met de Vaartstraat waar het incident zich voordeed.
Google Streetview

Man valt koppel op straat aan en slaat minutenlang op hoofd van slachtoffer

In Leuven heeft een 21-jarige man een koppel op straat om een nog volstrekt onbekende reden aangevallen en geslagen. Het incident gebeurde afgelopen zondag rond 3 uur 's nachts in de Diestsestraat.

Het koppel was aan het wandelen toen de man hen plots aansprak. De twee verstonden hem niet en besloten door te lopen. De man bleef hen echter achtervolgen en lastigvallen waarop het koppel het op een lopen zette. Toen de vrouw van het koppel een paar straten verderop viel, greep de man haar vriend vast en begon hem onmiddellijk te slaan. De man schopte het slachtoffer onderuit en sloeg minutenlang op zijn hoofd terwijl hij zijn slachtoffer in een wurggreep hield.

Politie kan man meteen oppakken

De politie kwam ter plaatse en kon de aanvaller meteen arresteren. Het gaat om een 21-jarige man uit Liedekerke. Hij kwam verward over in zijn verklaringen bij de politie, maar gaf wel toe dat hij het slachtoffer had geslagen. Waarom hij dat deed, daar gaf de man tot nu toe geen verklaring voor. De dader is aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen, laat het parket weten. Het slachtoffer, een jongeman van 20 jaar oud, houdt een aantal kneuzingen en pijn aan zijn rechterbeen, kaak en pols over aan het incident. Hij is tijdelijk arbeidsongeschikt.

Meest gelezen