Naaktstrand van Bredene weer open: "Er gaan zeker mensen langsgaan vandaag"

Het naaktstrand van Bredene gaat weer open vandaag. Door de coronacrisis was dat stuk strand deze zomer toegankelijk voor iedereen om extra ruimte te voorzien.

Vanaf vandaag hebben de naturisten weer een eigen stukje strand. Daar is Koen Meulemans van de Federatie van het Belgisch Naturisme erg blij om. “De opluchting is heel groot. Velen waren bang dat het niet meer ging open gaan. Maar de burgemeester had het ons verzekerd." 

Klachten van Nederlanders

"We vonden het jammer dat het naaktstrand moest sluiten, maar we begrepen het wel. Het naaktstrand is té populair in de zomer", gaat Meulemans verder. Hij hoorde weinig klachten bij de naturisten. "Enkele, vooral van Nederlanders. Zij wilden er zich niet zomaar bij neerleggen. Ze vonden dat ik moest betogen.”

Maar je kon ook op andere plaatsen aan je trekken komen, vertelt Meulemans. “Mijn vrouw en ik hebben een tour gedaan langs alle Belgische naaktterreinen. Het verliep er heel vlot en veilig.” Naast Bredene zijn er nog 9 plaatsen in België waar je ongehinderd in je blootje kan lopen.

Fris weer

Het wordt geen zonnig weer vandaag en maar zo'n 17 graden aan de kust. Maar dat gaat sommigen niet tegenhouden: “Ik kreeg al bericht van mensen dat ze zeker gaan. Ikzelf wacht nog even af”, zegt Meulemans.

Meest gelezen