Nieuwe coördinator KSA is een West-Vlaming: "Ik hoop op een vlotte start"

De nieuwe coördinator van jeugdbeweging KSA is Benjamin Verhegge uit Veurne. Na een sollicitatie werd hij verkozen. Hij hoopt dat het nieuwe KSA-jaar vlot verloopt in deze coronatijden.

Verhegge is verantwoordelijk voor de algemene werking, het personeelsbeleid en de vertegenwoordiging in het jeugdbeleid. Zijn grootste bekommernis is de coronacrisis. “We proberen zo normaal mogelijk op te starten, maar dat is uiteraard een uitdaging nu. Wij hopen dat kinderen en jongeren zich helemaal kunnen en mogen uitleven”, zegt Verhegge.

Weer een West-Vlaming

De vorige coördinator van de KSA, Brecht Goerlandt, komt uit Kortrijk. Hij vulde de functie 4 jaar lang in. "Het is puur toeval dat het opnieuw een West-Vlaming is”, lacht Verhegge. “Vanaf mijn zesde kreeg ik de KSA-microbe te pakken. Daarna groeide ik door als pedagogisch medewerker. Ik solliciteerde en het is me gelukt.” Verhegge werkt nu in Brussel. “Vanuit Veurne is het te moeilijk. Ik spreek alleszins nog een goed mondje West-Vlaams." 

Schouders eronder

Het jaarthema van de KSA is “Schouders eronder”. “Er zijn heel veel mensen betrokken bij deze jeugdbeweging. In deze moeilijke tijden willen we aan iedereen aandacht geven", besluit Verhegge.

Meest gelezen