Radio2

Politie Sint-Niklaas gaat nog hele maand controles houden bij schoolpoort

Met de start van het nieuwe schooljaar gaat de politie in Sint-Niklaas ouders, grootouders en kinderen sensibiliseren om zich zo veilig en verantwoord mogelijk te gedragen in het verkeer. Daarvoor zet ze de hele maand september extra mensen in.  Vooral tijdens de ochtend- en avondspits zullen agenten toezien op de verkeersveiligheid, niet alleen in schoolomgevingen en de binnenstad, maar ook op schoolroutes en grote invalswegen naar Sint-Niklaas.

Bij de start van het nieuwe schooljaar komen veel kinderen en jongeren opnieuw in het verkeer, en bij sommigen is dat de eerste keer. Omdat het daardoor drukker wordt, moeten zowel de sterke als zwakke weggebruikers zich aanpassen.  De politie van Sint-Niklaas wil daarom iedereen sensibiliseren om verplaatsingen op een zo veilig en verantwoord mogelijke manier te doen. "Elk jaar vallen er nog te veel jeugdige verkeersslachtoffers op weg van en naar school," zegt de politie.

Roodgeschilderde fietsstraten

Om op de eerste schooldagen het verkeer in schoolomgevingen op een vlotte en veilige manier te laten verlopen, gaat de politie tijdens de ochtend- en avondspits extra aandacht besteden aan de verkeersveiligheid daar. In schoolomgevingen en de binnenstad,  en ook op schoolroutes en grote invalswegen naar Sint-Niklaas. De fietsstraten in de stad zijn opvallender gemaakt met rood geschilderde vlakken en fietslogo’s. Er zijn er enkele bij gekomen, net als enkele zones 30.

Niet alleen verkeerspolitie

Om haar actie kracht bij te zetten, zet de politie ook extra mensen in. Zo zal de verkeerspolitie de hele maand september toezicht houden. Maar daarnaast hebben ook de interventiepolitie en de wijkpolitie zich geëngageerd om mee te helpen controleren tijdens de eerste veertien dagen van het nieuwe schooljaar.  Vooral aan het begin en op het einde van de schooldagen. 

Asociaal gedrag in het verkeer kunnen we niet tolereren

politie van Sint-Niklaas

De extra verkeerscontroles moeten de verkeersleefbaarheid in de stad verhogen.  Onder meer asociaal gedrag in het verkeer zal flink aangepakt worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om gevaarlijk hinderlijk parkeren op een zebrapad, fietsers die tegen de richting in rijden of gsm'en op de fiets. Verder zijn er ook controles op het naleven van de wegcode en de snelheidsregels, op hoffelijk gedrag, kinderzitjes en de technische eisen van fietsen en bromfietsen. Eerst zal de politie sensibiliseren en  waarschuwen, maar daarna komen de boetes.

kasto80

Meest gelezen