Marcel van der Burg Photography

Reservatie niet meer nodig in zwembad Mol: "Grote drukte is achter de rug"

Wie wil gaan zwemmen in Vita Den Uyt in Mol, hoeft vanaf vandaag niet meer vooraf te reserveren. Door corona is het aantal plaatsen in het zwembad beperkt en daarom moest je tijdens de zomermaanden een plekje voorbehouden. Dat is nu niet meer nodig. "We denken dat de grote drukte nu wel achter de rug is", klinkt het.

De start van het nieuwe schooljaar brengt ook heel wat veranderingen met zich mee voor Vita Den Uyt. De zomerdrukte met gezinnen maakt plaats voor schoolzwemmers en zwemverenigingen. 

Maximaal 200 zwemmers

"In ons zwembad worden door corona maximaal 200 zwemmers toegelaten", zegt sportschepen Hans De Groof (N-VA). "Daarom was het tijdens de zomermaanden verplicht om vooraf te reserveren. Nu het nieuwe schooljaar begint, verwachten we dat de grote drukte uit blijft en is reserveren niet meer nodig."

Ook de scholen en de zwemclubs zijn opnieuw welkom in het zwembad van Mol. Er blijven wel altijd twee banen open voor individuele zwemmers. 

Verplicht registreren

Alle andere coronamaatregelen blijven van kracht. Zo moeten zwemmers zich onder andere registreren, om contact tracing achteraf mogelijk te maken.  Er is ook eenrichtingsverkeer en er wordt gevraagd om zo kort mogelijk te douchen. 

Vita Den Uyt hoopt op goed weer in september. Op woensdagnamiddagen en tijdens de weekends is ook het buitenzwembad open. 

Meest gelezen