Radio 2

Leraar uit Dendermonde opnieuw voor de klas na lange coronacoma: “Ik heb collega’s en leerlingen enorm gemist”

Sven Mettepenningen (38) was één van de allereerste coronapatiënten van ons land en kan vandaag eindelijk opnieuw aan de slag in het Oscar Romerocollege in Dendermonde na een wekenlange coma door corona en een lange revalidatie. Zijn leven hing aan een zijden draadje maar bang voor een nieuwe besmetting is hij niet. 

Sven Mettepenningen was een van de allereerste coronapatiënten in ons land. Hij werd ernstig ziek en werd in het UZ Gent opgenomen. Daar verslechterde zijn gezondheid snel en de dag voor de algemene lockdown werd Mettepenningen in een kunstmatige coma gebracht. Die duurde uiteindelijk wekenlang. Al die tijd vocht Mettepenningen voor zijn leven, hij haalde het op het nippertje. Zelf herinnert hij zich niets meer van die dagen en weken. Hij herstelde langzaam en mocht in mei naar huis om daar verder te revalideren. Op weg naar Sint-Gillis-Dendermonde verrasten vrienden, familie, leerlingen en collega’s hem toen door langs de kant van de weg te posteren om hem te steunen en aan te moedigen. “Dat is wel speciaal, zelfs op de brug over de E17 stonden collega’s met spandoeken. Dat vergeet ik mijn hele leven niet meer”

Terug voor de klas

Mettepenningen staat vandaag, een half jaar na zijn laatste les, weer voor de klas. Hij kan er opnieuw aan de slag als leraar wiskunde. Hij is voldoende gerevalideerd, zegt hij. “Ik ben nog niet 100 procent de oude, maar wel goed genoeg om de lessen te hervatten. Het meest vervelende is dat ik af en toe nog in ademnood zit.” De revalidatie was zeer intensief, zegt Mettepenningen: “Het werpt z’n vruchten af. Ik ben 24 kilo afgevallen, maar nu zijn er alweer 15 kilo bij, en ik noem dat gezonde kilo’s.” 

Mettepenningen is niet bang om opnieuw voor de klas te staan en misschien zelfs opnieuw besmet te worden. “Ik heb het sociaal contact enorm gemist met mijn leerlingen en collega’s. Ik heb geen schrik, ik ben er zelfs mentaal op voorbereid. De dokters weten nu al veel meer dan toen ik eerste keer besmet geraakt ben, dus mocht ik het nog eens te pakken krijgen, zal het minder ernstig zijn. Maar ik hoop vooral dat het niet gebeurt natuurlijk.”

kasto80

Meest gelezen