Vandalen bewerken Dilbeekse slagzin op viaduct E19: "Betekenis gaat nu verloren"

Enkele vandalen hebben aan het viaduct langs de E19 in Groot-Bijgaarden de Dilbeekse slagzin "Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn" bewerkt. Het woord Vlamingen werd doorstreept en vervangen door iedereen. De politie is een onderzoek gestart.

Burgemeester Willy Segers (N-VA) begrijpt niet hoe zo iets is kunnen gebeuren: "Het lijkt onmogelijk voor een persoon om op deze manier dat bord te kunnen bekladden. We hebben echt geen idee hoe dit is kunnen gebeuren, waarschijnlijk wel vanaf de bovenkant op het viaduct."

De slagzin "Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn" bestaat al sinds de jaren 70. De borden werden toen her en der opgehangen op verschillende plaatsen in Dilbeek, en ook al verschillende malen beklad: "Het is een gekend fenomeen dat de tegenstanders van onze slogan deze vandaliseren”, zegt Segers.

Door de aanpassing, gaat de betekenis van de slagzin verloren

Burgemeester Willy Segers, burgemeester Dilbeek

"Door de aanpassing van het bord langs het viaduct aan de E19 op de Robert Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden, gaat de betekenis verloren", gaat Segers verder: "Dilbeek heeft moeten strijden voor het behoud van het Vlaams karakter. We hadden destijds een faciliteitengemeente kunnen worden zoals Drogenbos en Linkebeek, maar de Dilbeekse bevolking heeft er toen altijd voor gestreden om het Vlaams karakter te kunnen behouden. Het heeft niets te maken met het feit dat mensen van een andere origine hier niet welkom zouden zijn."

Meest gelezen