Brussel krijgt een tijdelijk winkelcomplex met containers: "Stalingrad Village"

In Brussel is vandaag het winkelcomplex Stalingrad Village opengegaan. Het shoppingcentrum is tijdelijk en bestaat uit containers. Daar kunnen de handelaars terecht die een zaak hebben aan het Zuidstation. Zij moeten tijdelijk verhuizen omdat er een nieuw metrostation gebouwd wordt.  

Over enkele dagen begint in Brussel de bouw van een nieuwe metrolijn en een nieuw metrostation in de wijk van het Zuidstation. Daardoor moeten enkele handelszaken tijdelijk verhuizen. Zij krijgen onderdak in een voorlopig winkelcomplex, Stalingrad Village: "Het is de eerste keer dat er voor zulke grote werken zoveel begeleiding voorzien is", zegt An Van Hamme van de MIVB. "Voor de handelaars zijn er kleurrijke containers gezet waarin zijn hun intrek kunnen nemen. Zij zullen hier twee jaar en een half hun zaak kunnen uitbaten, zolang het nodig is voor de werken."

Misschien lokken de kleurrijke containers wel toeristen naar Brussel

De handelaars zijn blij met de oplossing: "Als je aan containers denkt, denk je aan afvalcontainers. Maar deze zijn echt heel mooi gemaakt." En ook de buurtbewoners zijn enthousiast: "Ik vind het de max dat de handelaars een alternatief gekregen hebben dat ook nog eigentijds is. Zo kunnen ze toch nog klanten aantrekken. Misschien lokken de kleurrijke containers zelfs toeristen naar Brussel. Bravo Brussel!"

Meest gelezen