Burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw stopt ermee: "Ik heb schitterende jaren achter de rug"

De 66 jarige Luc Deconinck (N-VA) stopt als burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw. Hij is acht jaar burgemeester geweest en hij wil het rustiger aan doen. Schepen Jan Desmeth wordt op 1 januari 2021 de nieuwe burgemeester. 

"Tijdens mijn vakantie heb ik de knoop doorgehakt", vertelt burgemeester Luc Deconinck (links op de foto). "Ik ben nu 66, dat is de leeftijd waarop de meesten onder ons al met pensioen zijn. Ik heb als burgemeester schitterende jaren achter de rug. Ik heb de veranderingen die ik voor Sint-Pieters-Leeuw voor ogen had, kunnen verwezenlijken. En schepen Jan Desmeth (rechts op de foto) is een uitstekende opvolger. Ik kan dus met een gerust gemoed mijn ambt overdragen. Ik weet dat Leeuw in goeie handen blijft."

Ik heb veel dingen kunnen realiseren, en daar ben ik trots op

Luc Deconinck is trots op zijn verwezenlijkingen. "In de acht jaar die voorbij zijn, heb ik veel dingen kunnen realiseren. Ik denk aan de uitbreiding van het Colomapark, de vernieuwing van vele gebouwen, de aankoop van een voetbalterrein. Ik heb mijn bijdrage geleverd en ik denk dat ik dat ook met trots kan zeggen. Ook financieel is de gemeente gezond."

Tien kleinkinderen

"Er zijn veel dingen die ik de voorbije jaren niet heb kunnen doen en die ik nu ga oppikken", vertelt Deconinck. "Ik ben iemand die niet kan stilzitten, dus ik zal mijn vrije tijd zeker kunnen invullen. En ik ga nu meer kunnen zorgen voor mijn familie en mijn kleinkinderen. Ik heb vier kinderen en tien kleinkinderen. Ik ga met hen meer tijd doorbrengen en goedmaken wat ze de voorbije jaren gemist hebben." 

Meest gelezen