DJ Erick Morillo (49), wereldbekend van het aanstekelijke en tijdloze "I like to move it", overleden

De Amerikaanse dj en muziekproducer Erick Morillo is overleden. Hij was 49. Morillo werd wereldberoemd toen hij  onder de naam Reel 2 Real de hit "I like to move it" in 1993 uitbracht.

Morillo overleed thuis in Miami Beach. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. 

De dj scoorde een megahit begin jaren 90 met de danceplaat "I like to move it", een samenwerking met producer Ralph Muniz en rapper Mad Stuntman. Het nummer prijkte 17 weken in de Belgische hitlijsten en stond vijf weken bovenaan. In de tekst werd met de uitspraak van het woordje "move" gespeeld.

BELUISTER hier de originele versie:

Het lied kreeg een tweede leven in 2005 toen een remix werd gebruikt in de populaire animatiefilm "Madagascar" met een aanstekelijk dansende maki-koning Julian. Het werd een oorwurm. 

Morillo won drie keer de DJ Award voor beste house-dj en drie keer de prijs voor Best International DJ. De laatste keer kreeg hij de prijs in 2009.

Vorige maand werd Morillo nog aangeklaagd voor seksueel wangedrag. Hij werd ervan beschuldigd een vrouwelijke dj te hebben verkracht na een gezamenlijk optreden. Vrijdag moest hij normaal gezien naar de rechtbank voor een hoorzitting in die zaak.

Meest gelezen