Gent verplicht mondmaskers ook in studentenbuurt

Gent verplicht vanaf 7 september mondmaskers in de drukste straten van de studentenbuurt. De stad neemt de maatregel vlak voor de start van het nieuwe academiejaar. Gent verwacht dan tot 80.000 studenten. De mondmaskerplicht in het centrum blijft ook van kracht.  

Gent verscherpt vanaf 7 september de mondmaskerplicht. Vanaf dan is een mondkapje voor iedereen ouder dan 12 ook verplicht in de studentenbuurt. Tot nu toe gold de verplichting in Gent enkel in het winkelwandelgebied in het centrum en drukke invalswegen. De verscherping komt er enkele weken voor de start van het nieuwe academiejaar. Gent ontvangt vanaf dan naar schatting 80.000 studenten. "Het coronavirus is nog niet weg en dus moeten we extra waakzaam zijn", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). De verplichting geldt niet alleen voor voetgangers maar ook voor alle andere zwakke weggebruikers.  

Mondmasker sterk aanbevolen

Studenten in Gent zullen een mondmasker moeten dragen in het hele gebied rond de Sint-Pietersnieuwstraat en de uitgangsbuurt Overpoort. Daar wonen niet alleen veel studenten, er zijn ook universiteitsinstellingen en afdelingen van hogescholen.  Op de website van Gent staat een overzicht van de straten waar de plicht geldt. De stad roept studenten op om ook op andere plaatsen bij grote drukte een mondmasker te dragen. 

Andere maatregelen

Stad Gent kondigde eerder al aan dat mobiele camera's de drukke plekken zullen blijven monitoren om zo snel in te grijpen als er te veel mensen samenkomen. Ook het glasverbod op de Gras- en Korenlei, een populaire hotspot voor jongeren, blijft van kracht.  

kasto80

Meest gelezen