Foto: Radio 2

Groen wil meer schoolstraten in Antwerpen: “Zeer groot verschil qua veiligheid”

In de stad Antwerpen moeten er volgens de partij Groen meer schoolstraten komen. “Op dit moment staan er meer dan 70 scholen op een wachtlijst van de stad hiervoor”, vertelt Imade Annouri van Groen. Een schoolstraat zorgt ervoor dat auto’s niet zijn toegelaten bij het begin en einde van de schooldag.

Heel wat scholen hebben bij de stad Antwerpen een aanvraag gedaan voor een schoolstraat, maar zij worden niet gehoord, volgens Imade Annouri (Groen). “Een schoolstraat geeft een groot verschil qua veiligheid. Op piekmomenten, wanneer de meeste leerlingen naar school gaan of van school komen, mogen er geen auto’s doorrijden. Dat zorgt voor een veel veiligere omgeving voor de schoolkinderen die te voet of met de fiets zijn.”

Groen vindt ook dat de stad zelf naar de scholen moet gaan om zo het voorstel te doen om een schoolstraat in te richten in hun buurt. Op zeventien plekken in Antwerpen deelt Groen vandaag flyers uit om mensen te informeren over de schoolstraten en het belang ervan. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen