Café Bierpunt in Hasselt moet maand dicht na opnieuw negeren van coronamaatregelen

Café Bierpunt in Hasselt moet een maand dicht nadat de politie het afgelopen weekend had gezien dat het café nog open was om half vijf 's ochtends, lang na het toegestane openingsuur. Ook in juni waren er al problemen.

"Zaterdagnacht was er nog heel wat volk in de zaak, ver voorbij het sluitingsuur", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). "We hopen dat de uitbater tijdens de verplichte sluiting nu eens goed nadenkt over hoe hij de zaak verder wil aanpakken."

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn in het café. In juni kreeg de uitbater een GAS-boete voor het verstoren van de openbare rust en een proces-verbaal voor het niet-naleven van de coronamaatregelen. Er waren toen vechtpartijen, dronken mensen en nachtlawaai, én er werd toen niet voldoende afstand gehouden. 

De uitbater heeft intussen al een aantal verwittigingen gehad. De Hasseltse horecazaken moeten de coronamaatregelen respecteren, zegt burgemeester Steven Vandeput. "Ik ben geen burgemeester geworden om cafés te sluiten. Maar corona is nog altijd onder ons, en er is niet veel nodig om dat te veranderen. Het is belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt." 

Ook een uitbater van een café aan het Dusartplein moet zich nog bij de burgemeester verantwoorden. Daar waren in de nacht van maandag op dinsdag rond half drie 's nachts nog een zestal klanten. 

Meest gelezen