Ieper steunt Ieperse schrijvers en werken over Ieper met een nieuw publicatiefonds

De stad Ieper lanceert het publicatiefonds Ieper. Dat fonds zal Ieperlingen steunen die schrijven én auteurs die publiceren over Ieper. In de stad was er een traditie van jaarlijkse prijzen voor het beste historische werk, maar met het publicatiefonds wil de stad nu af van die competitie en meer auteurs steunen.

Er was al een traditie van steun aan schrijvers in Ieper. Er was de prijs voor cultuurhistorische monografie, die jaarlijks werd uitgereikt tussen 1988 en 2008 en er was de prijs voor historische publicatie tussen 2008 en 2018. Dit was erg historisch gericht, en het betekende ook steun op het einde van de rit, als het werk al geschreven was. De steun van het publicatiefonds is een hulp vanaf het begin. 

Allerlei genres

Het publicatiefonds zet dus de bakens verder uit elkaar. Het zal Ieperlingen steunen die schrijven en ook auteurs die schrijven over Ieper. "Het kan ook gaan om poëzie of een roman of een fotoboek en het publicatiefonds kan financiële steun bieden, maar het kan ook gaan om een vorm van begeleiding of samenwerking om eigenlijk die publicatie te realiseren", zegt Alexander Declercq van de bibliotheek van Ieper. Het publicatiefonds Ieper wordt beheerd door de cultuurraad Ieper, bibliotheek Ieper, stadsarchief Ieper en de academie Ieper, met de steun van stad Ieper. Meer informatie vind je op de website van de stad Ieper, waar je ook je project kan voorleggen. 

Meest gelezen