Gemeentebestuur lanceert 'Grote Heistse Tombola' om middenstand te promoten

In Heist-Op-Den-Berg lanceert het gemeentebestuur een grote tombola-actie. Daarmee wil het de Heistse middenstand ondersteunen en de lokale economie terug opkrikken na de coronacrisis. Iedereen die er gaat winkelen, kan deelnemen aan de trekking en maakt zo bijvoorbeeld kans op een waardebon voor een elektrische fiets ter waarde van 2.500 euro. 

Van begin september tot het einde van het jaar zijn er bij de zelfstandigen en horecazaken in Heist-Op-Den-Berg tombolalotjes te verkrijgen.  Een aankoop van tien euro levert je alvast één lotje op.  Daarmee kan je aan één van de trekkingen deelnemen die begin november en begin januari zullen plaatsvinden. 

Koop lokaal

Het college van burgemeester en schepenen heeft de actie op poten gezet om de lokale economie te promoten. De middenstand lijdt volgens hen onder de gevolgen van de coronacrisis en de populariteit van online shops. "Koop lokaal!" is daarom de boodschap die Heist-Op-Den-Berg met deze tombola-actie wil verspreiden.

Waardebons

De gemeente financiert de prijzenpot van 40.000 euro.  Die kan je winnen in de vorm van waardebons, in te wisselen bij de lokale handelaars. "Zo is er een stimulans", zegt de schepen van Economie Patrick Feyaerts (Open VLD) op Radio 2. "Deelnemers kunnen namelijk mooie prijzen winnen, zoals een bon van 2.500 euro ter waarde van een elektrische fiets. We hopen dat er veel mensen naar Heist-Op-Den-Berg komen en dat ze hun kans willen wagen. "

Meest gelezen