Mechelse schoolomgevingen worden veiliger dankzij Vlaamse subsidie van 54.000 euro 

In Mechelen zullen heel wat schoolomgevingen veiliger worden gemaakt. Het gaat om de ruimte binnen een straal van 100 meter rond de schoolpoort of tot het eerste kruispunt. “Het zijn vooral kleine ingrepen zoals het plaatsen van extra fietsenstallingen, verkeersborden en nieuwe zebrapaden”, vertelt schepen Vicky Vanmarcke (Open Vld).

De stad Mechelen krijgt hiervoor een subsidie van 54.000 euro van de Vlaamse overheid. De werken aan de scholen worden komend half jaar uitgevoerd. “We willen van onze schoolomgevingen een veilige verkeersomgeving maken”, vertelt Vanmarcke. “Zo gaan we zebrapaden aanbrengen en verschillende nieuwe verkeersborden rond de school plaatsen. Ook kunnen we bijvoorbeeld een Octopuspaal invoeren. Die paal geeft extra alertheid aan bestuurders dat ze in een schoolomgeving zijn”.

Meest gelezen