Jonas Roosens

Moeizaam herstel luchthaven Deurne: 63% minder reizigers in vergelijking met augustus vorig jaar

In augustus daalde het aantal passagiers op de luchthaven van Deurne met 63 procent in vergelijk met dezelfde periode vorig jaar. Door de stijging van het aantal coronabesmettingen in ons land gingen er minder mensen reizen. Daarnaast werden er enkele bestemmingen van luchtvaartmaatschappij TUI fly rode zones waardoor enkele vluchten werden geschrapt.

Het blijven ook moeilijke tijden voor de luchthaven van Deurne. Ondanks een lichte stijging van 10 procent in vergelijking met juli, vertrokken er in augustus minder reizigers dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal daalde het aantal reizigers op de luchthaven van Deurne in augustus met 63 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

Vluchten geschrapt

De daling heeft te maken met het stijgende aantal coronabesmetting in België tijdens de vakantieperiode. Daarnaast nam ook het aantal besmettingen in het buitenland verder toe, waardoor enkele bestemmingen van vliegtuigmaatschappij TUI fly rode zones werden. Het gaat om plaatsen zoals Ibiza en Palma in Spanje en Split in Kroatië. Vluchten naar deze bestemmingen zijn geannuleerd tot 22 september.

Daarnaast werd de heropstart van vluchten naar Londen uitgesteld tot midden september. Ook het aantal zakenreizen daalde. De luchthaven verwacht dat het herstel de komende maanden verder moeizaam zal verlopen.  

Meest gelezen