Nederlandse minister emotioneel na corona-onveilig trouwfeest: "Ik liet me meeslepen"

"Ik heb het verkeerd ingeschat. Ik heb me mee laten slepen.  Het is niet goed gegaan." De Nederlandse minister van justitie Ferdinand Grapperhaus moest in het Nederlands parlement helemaal door het stof. De aanleiding: foto's van zijn recent huwelijksfeest waarop te zien is dat de corona-regels flagrant werden geschonden.

"Hadden we het maar gewoon met zijn tweetjes gedaan, dat feest", liet Grapperhaus zich nog ontvallen. Berouw komt na de zonde, ook bij een minister van Justitie, die er over moet waken dat regels worden nageleefd.  Grapperhaus wist dat er met een vergrootglas naar zijn privéfeest zou gekeken worden. En ... toch ging het mis.

Gênante taferelen waren het geenszins, die op de foto's te zien waren.  Knuffels, handen schudden, mensen die dicht bij elkaar staan. Kortom de traditionele kiekjes die je bij een trouwfeest verwacht. Maar niet in corona-tijden dus.  Minister Grapperhaus zegt schuldbewust: "Mijn brein was gefixeerd op dat we het allemaal goed georganiseerd hadden, maar als bruidegom ben ik niet scherp geweest, ook niet op mezelf."

De 60-jarige Grapperhaus is al drie jaar minister van Justitie en Veiligheid in het kabinet van premier Rutte. Opvallend: nu hij zelf in de fout is gegaan zegt de minister dat hij wil bekijken of de beslissing dat boetes wegens corona-overtredingen op het strafblad van de Nederlanders komen, niet teruggedraaid kan worden.

Bekijk hieronder de beelden van NOS Nieuws van een emotionele minister Grapperhaus in het Nederlandse parlement:

Meest gelezen