Foto: Fietsersbond

Nieuwe campagne van de Fietsersbond geeft tips over hoffelijkheid tussen fietsers

De fietsersbond lanceert een nieuwe campagne over hoffelijkheid tussen de fietsers met de naam “#Fietsvriendelijk”. De Fietsersbond krijgt al langer vragen van fietsers over hoe ze meer rekening kunnen houden met elkaar op de steeds drukkere fietspaden. De campagne krijgt de steun van de Provincie Antwerpen.

De campagne bestaat uit affiches en een aantal ludieke videoclips, die zeven weken lang tips geven om op een hoffelijke manier samen te fietsen. Hoe je veilig kan inhalen bijvoorbeeld of met welke handgebaren je richting kan aangeven.

De campagne is het resultaat van discussierondes van de Fietsersbond met haar leden. “Het zijn zaken die al langer leven bij onze fietsers. We hebben naar onze leden geluisterd welke tips we kunnen geven om het verkeer fietsvriendelijker te maken voor iedereen”, vertelt Wies Callens van de Fietsersbond.

Meer fietsers door coronacrisis

De campagne is momenteel zeker nodig, zegt Callens. “We weten heel goed dat er meer wordt gefietst sinds de coronacrisis. We hopen dat deze fietsers blijven fietsen, maar daarvoor hebben we grotere fietspaden nodig. Die zijn er nog niet en daarom willen we de hoffelijkheid tussen de fietsers verbeteren. Tegelijkertijd met de opkomst van elektrische fietsen en bakfietsen worden de snelheidsverschillen ook groter tussen de fietsers onderling. Dan heb je ook nog eens de zeer assertieve fietsers die hun eigen ruimte opeisen en dan weer mensen die dat minder durven. Daarom is hoffelijkheid in het verkeer belangrijk.”

Elke woensdag zal er een nieuwe ludieke video met tips gedeeld worden op de website van de Fietsersbond.

Meest gelezen