Staking bij Antwerpse stadslijnen afgelopen

De staking bij De Lijn in Antwerpen is afgelopen. Gisteren en ook vanmorgen nog zijn de chauffeurs van 12 stadslijnen niet uitgereden in stelplaats Zurenborg. De bestuurders staakten uit onvrede over gewijzigde dienstroosters. Vanmiddag is dan een akkoord bereikt met de vakbonden. In de loop van de namiddag zouden alle lijnen opnieuw moeten uitrijden.

De chauffeurs staken uit onvrede over gewijzigde dienstroosters, een situatie die volgens de vakbonden al weken aansleept. Deze voormiddag zit het personeel samen met de directie om een oplossing te vinden. Maar dat wil zeggen dat schoolkinderen dus op een andere manier op school zullen moeten geraken.

Het gaat om de stadslijnen 17, 13, 14, 19, 20, 21, 22, 23, 30, 33, 142, 762 in Antwerpen centrum. De trams en de streekbussen naar Antwerpen rijden wel normaal.

Intussen is een akkoord gesloten met de vakbonden. De meest heikele punten zijn opgelost. In afwachting van een vervolgvergadering later deze maand, gaan de stakende werknemers opnieuw aan de slag. In de loop van de namiddag zouden alle lijnen weer moeten uitrijden.

Meest gelezen