PLAN B aflevering #31: "N-VA heeft geen goeie zomer achter de rug: uitgesloten van onderhandelingen, en imagoschade voor Jan Jambon" 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving, meteen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de podcast.   

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de podcast Plan B wil Alain Gerlache (RTBF) meer weten over wat de N-VA deze zomer is overkomen: de partij is na het mislukken van het historische akkoord tussen de PS en de N-VA wellicht (want bij deze regeringsvorming moet je altijd met twee woorden spreken) gedoemd tot de oppositie. Waarop is dit akkoord misgelopen, en wat kan de N-VA nog doen? En zal de zaak-Chovanec, waarin de N-VA-minister-president Jan Jambon een tijdlang onder vuur lag, een rol spelen bij die federale onderhandelingen? Ivan De Vadder (VRT) probeert antwoorden te formuleren op de vragen van Alain Gerlache.

 

Podcast PLAN B

Meest gelezen