Gemeente Zemst wil alle sportclubs rookvrij maken: kinderen beschermen en roken minder aantrekkelijk maken 

Vanaf 1 september mag er op het terrein rond de rollerpiste van REKO Roller Club niet meer gerookt worden. Het is daarmee de eerste rookvrije sportclub van Zemst. De club wil geen rokers straffen, maar wil op een positieve manier bijdragen aan de gezondheid van hun jeugd.

Met het project "Generatie Rookvrij", wil de gemeente Zemst alle sportclubs rookvrij maken. En Rollerclub REKO is de eerste die een rookverbod heeft uitgevaardigd in en rond zijn rollerskatepiste. De nieuwe richtlijnen werden al binnen de club verspreid en het terrein wordt door middel van borden en affiches aangeduid.

Het is zeker niet de bedoeling om rokers te pesten, maar eerder om kinderen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van tabak, en om het roken minder aantrekkelijk te maken.

De gemeente Zemst zoekt nog andere verenigingen die het voortaan rookvrij willen doen, en wil verder blijven inzetten op het rookvrij maken van de openbare ruimte in Zemst.

Meest gelezen