Ruim 3 jaar cel voor moeder uit De Pinte die baby hardhandig dooreenschudde en verlamde

Een vrouw uit De Pinte moet 42 maanden de cel in omdat ze haar zoontje van 8 maanden hardhandig dooreenschudde en ernstig verwondde. De jongen liep blijvende hersenschade en een verlamming op. De rechter tilde zwaar aan de feiten.

Begin dit jaar schudde een moeder uit De Pinte haar toen 8 maanden oude zoontje 's nachts hardhandig dooreen. Ze deed dat zo driest dat het kind daarbij gewond raakte. Het was de onthaalmoeder die de dag erop vreemd gedrag signaleerde waarmee de ouders uiteindelijk naar de dokter gingen. Op de spoedafdeling van het UZ Gent kon het leven van de baby gered worden maar bleek wel dat het kind blijvende hersenschade én een verlamming had opgelopen. 

Schuldig verzuim

De moeder gaf de feiten eerder toe maar kwam daar op terug. De rechter tilt daar erg zwaar aan. "Er is wel degelijk sprake van schuldig verzuim. De vrouw wist dat er gevaar was voor haar kind, maar verwittigde de hulpdiensten niet", zei voorzitter Hand De Waele. Dat de moeder zelf zorgkundige is, speelt ook een rol. De vrouw moet nu 42 maanden de cel in en moet een schadevergoeding betalen van minstens 20.000 euro. Dat bedrag kan nog verder oplopen afhankelijk van de toestand van het kind.  Een deskundige van het gerecht zal de gezondheid van de baby verder opvolgen.

kasto80

Meest gelezen