Videospeler inladen...

89-jarige Roger maakt het muisstil met getuigenis over het leven in een rusthuis: "Mensen sterven hier aan eenzaamheid"

De 89-jarige Roger Lybaert heeft in "De afspraak" herhaald dat hij vindt dat hem zijn vrijheid ontnomen is sinds het uitbreken van de coronacrisis. Zijn brief op de website van Knack is intussen al meer dan 20.000 keer gelezen. "De mensen uit de woonzorgcentra worden niet gehoord. Dit is de eerste keer dat een bewoner van een woonzorgcentrum aan het woord komt", zegt Lybaert in de studio van "De afspraak".

Bekijk het gesprek met Roger Lybaert uit "De afspraak" hier:

Videospeler inladen...

De 89-jarige Roger Lybaert heeft in een brief aangeklaagd dat de ouderen in onze maatschappij het slachtoffer zijn van de coronamaatregelen. "Wat vandaag gebeurt door de komst van de COVID 19-pandemie en onder het mom van ons geestelijke en lichamelijke welzijn is een drogreden om mensen van tachtig jaar en ouder uit de maatschappij te verwijderen", schreef Lybaert in Knack.  

In "De afspraak" herhaalt de rusthuisbewoner dat hij vindt dat hem zijn vrijheid is ontnomen. "De mensen ouder dan 80 jaar uit de woonzorgcentra worden niet gehoord. Dit is de eerste keer dat een bewoner van een woonzorgcentrum aan het woord komt", zegt Lybaert in "De afspraak".

"Mijn vrouw en ik woonden er goed tot het uitbreken van de coronacrisis. Toen ging de deur op slot, maar het was te laat. Er zijn verschillende mensen die corona kregen. Bij de verzorgers en verplegers zijn er mensen die het virus binnengebracht hebben. Ik heb ook corona gehad. Ik ben niet doodgegaan en was ook niet van plan om te sterven. Er zijn 22 mensen in ons woonzorg­centrum overleden. De hoofdoorzaak dat mensen sterven in een woonzorgcentrum is eenzaamheid."

Meest gelezen