© VIEW PICTURES LTD. The reproduction by whatever means of the whole or part of any Image (including, without limitation, slide projection, artist's reference, artist's illustration, layout or presentation of Images) is strictly forbidden without our specific written permission. You must inform us of your proposals as to when and how an Image is intended to be used. We will then consider whether we would wish to grant a licence and, if so, on what terms.

76 Antwerpse verenigingen kunnen nog niet van start gaan door ontbrekende poetsplanning

In Antwerpen kunnen 76 verenigingen nog niet van start gaan met hun activiteiten. Zij maken gebruik van de gebouwen van de stad en die moeten omwille van corona intensiever gepoetst worden. "Na elke activiteit moeten de lokalen gereinigd worden en die poetsplanning is nog niet rond", vertelt Sofie De Keyser van het Stedelijk Onderwijs op Radio 2 Antwerpen.

Voor heel wat verenigingen in Antwerpen is het nog even wachten voor ze officieel aan hun nieuwe seizoen kunnen beginnen.  De lokalen die ze gebruiken van de stad moeten immers intensiever gepoetst worden door de coronamaatregelen en dat kwam onverwacht, klinkt het bij het Stedelijk Onderwijs.

"We zijn een beetje in snelheid gepakt door de komst van de tweede coronagolf. We hadden die niet zo snel verwacht. Nu moet elk lokaal na elke activiteit volledig gepoetst worden. Dat wil zeggen dat we meer kuisploegen nodig hebben en hun planning is nog niet helemaal klaar", zegt Sofie De Keyser van het Stedelijk Onderwijs. "Op 15 september zou dat wel het geval moeten zijn en kunnen de verenigingen van start gaan."

Meest gelezen