Lachgas in auto en vervallen rijbewijs: autobestuurder dodelijk ongeval Genk aangehouden

In de auto waarin zondag twee doden vielen na een ongeval in Genk is een hoeveelheid lachgas gevonden. Dat zegt het parket. De bestuurder reed ook rond met een voorlopig rijbewijs dat vervallen was. De twintiger uit Genk is aangehouden door de onderzoeksrechter.

De 25-jarige bestuurder van de auto reed volgens de politie rond met een vervallen voorlopig rijbewijs, maar hij had intussen wel al een nieuw exemplaar aangevraagd. Hij ontkent dat hij zondag lachgas had gebruikt.

Bij het ongeval in de Brikkenovestraat in Winterslag kwamen zondag twee Genkse jongemannen van 22 en 24 jaar om het leven. Een derde raakte levensgevaarlijk gewond en vecht nog altijd voor zijn leven. De bestuurder was de enige die zijn veiligheidsgordel droeg op het moment van het ongeval. De auto raakte van de weg af en sloeg over de kop. De drie inzittenden werden uit de auto geslingerd.

Meest gelezen